Μένουμε σπίτι…μαζί με τα παιδιά!

Τα σχολεία κλείσανε. Τα παιδιά στο σπίτι και οι γονείς σε «πανικό». Λίγο η κατάσταση «καραντίνα», λίγο το άγχος του τι θα συμβεί και τα παιδιά κλεισμένα σε τέσσερις τοίχους.

Γονείς, ψυχραιμία. Εφοδιαζόμαστε με δύναμη και ηρεμία και απασχολούμαστε όλοι μαζί, μένοντας στο σπίτι δημιουργικά.

Για παιδιά προσχολικής και πρώτης παιδικής ηλικίας: Μπορείτε να ζωγραφίσετε μαζί με τα παιδιά, να δημιουργήσετε, να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια. Δοκιμάστε να φτιάξετε κατασκευές (χρησιμποποιήστε χαρτόνι, πλαστελίνη ή πηλό), να διαβάσετε παραμύθια ή να κάνετε κάποιο θεατρικό παιχνίδι. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες τα παιδιά θα εκφραστούν δημιουργικά!

Μαγειρέψτε παρέα έυκολες και όμορφες συνταγές, δείτε ταινίες online,θεατρικές παραστάσεις (λόγω των γεγονότων υπάρχουν πολλές θεατρικές παραστάσεις online δωρεάν) ή κάνετε μια διαδικτυακή βόλτα σε διάφορα μουσεία του κόσμου.

Για παιδιά εφηβικής ηλικίας: Όσο γίνεται να περιοριστούν στο σπίτι αν και η αντιδραστικότητα σε αυτήν την ηλικία κορυφώνεται.

Συζητείστε μαζί τους με ψυχραιμία και τονίστε τους πόσο σημαντικό είναι να προσέξουμε όλοι τώρα, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ελεύθερα σε λίγο καιρό, όλα αυτά τα ωραία που επιθυμούμε.

Μπορούν να αφιερώσουν χρόνο στη μελέτη τους ή σε ένα ενδιαφέρον εξωσχολικό βιβλίο. Υπάρχουν επίσης πολλά e-books που μπορείτε να βρείτε δωρεάν. Σημαντικά είναι η συχνή επικοινωνία με φίλους διαδικτυακά και κάποιες εξωτερικές δραστηριότητες όπως ποδήλατο, τρέξιμο κλπ. εννοείται φυσικά όχι σε χώρους με συνοστισμό.

Ο υπολογιστής, το κινητό και το internet σίγουρα θα κρατήσουν τα παιδιά για αρκετή ώρα απασχολημένα πάντα με μέτρο ώστε να μην υπερβούν τον ημερήσιο χρόνο χρήσης τους.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να μην σπαταλάνε πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη και να βρουν και άλλα ενδιαφέροντα όπως επιτραπέζια παιχνίδια, άθληση εντός σπιτιού και διάφορες χειρονακτικές ασχολίες.

Παρακάτω θα βρείτε ιστοσελίδες με δωρεάν υλικό που αναφέρθηκαν παραπάνω.

*Με οδηγίες ΠΟΥ

Θεατρικές Παραστάσεις:

Ψηφιοποιημένα βιβλία:

Online Μουσεια:

Βιβλίο – Πρόταση:

  • Θεραπευτικά Παραμύθια – Γεωργιάδου Νένα

Σχολιάστε